Open en Oprechte Interesse vergroten je netwerk!

Het belang van open en oprechte interesse
Een van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in je carrière en in je leven is het vermogen om relaties op te bouwen met anderen. Relaties zijn gebaseerd op vertrouwen, respect en waardering. Om deze elementen te ontwikkelen, moet je open en oprecht zijn in je interesse in anderen.

Afbeelding gemaakt met behulp van AI

Wat houdt open en oprechte interesse in?
Dit betekent dat je niet alleen luistert naar wat ze zeggen, maar ook probeert te begrijpen wie ze zijn, wat ze drijft, wat ze nodig hebben en hoe je ze kunt helpen. Dit geldt niet alleen voor netwerken, maar voor elke interactie die je hebt met een ander persoon. Door interesse te tonen zet je de ander voorop en dat wordt meestal als prettig ervaren, waardoor men jou ook aardig vindt. Bijvoorbeeld, als je een collega ontmoet die aan een project werkt waar je meer over wilt weten, kun je hem of haar vragen stellen over de doelen, de uitdagingen en de resultaten van het project. Je kunt ook je eigen ervaringen of ideeën delen als die relevant zijn. Zo toon je aan dat je geïnteresseerd bent in het werk van je collega en dat je bereid bent om samen te werken.

Wat zijn voordelen van open en oprechte interesse?
Door open en oprecht te zijn in je interesse in anderen, laat je zien dat je om hen geeft, dat je waarde hecht aan hun mening en dat je bereid bent om van hen te leren. Dit zal je helpen om een positieve indruk te maken, een goede reputatie op te bouwen en een sterk netwerk van bondgenoten en supporters te creëren.

Een voorbeeld hiervan is hoe Steve Jobs relaties opbouwde met mensen uit verschillende industrieën en disciplines. Hij stond bekend om zijn nieuwsgierigheid en zijn vermogen om mensen te inspireren met zijn visie. Door open en oprecht te zijn in zijn interesse in anderen, creëerde hij een cultuur van innovatie en samenwerking bij Apple.

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais


Wil jij elke dag een inspirerende netwerktip, marketingtip, een gezegde ontvangen? Kijk op de Online Society voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s