AI Pioneer neemt ontslag bij Google

Geoffrey Hinton, een van de pioniers van het diep leren, heeft ontslag genomen bij Google.

Hinton werkte sinds 2013 als onderzoeker bij Google Brain, het team dat zich toelegt op het ontwikkelen van geavanceerde neurale netwerken.

Afbeelding gemaakt met AI van Bing door Jacques Bais

Hinton wordt beschouwd als een van de grondleggers van het diep leren, een techniek die gebruik maakt van meerdere lagen van neurale netwerken om complexe patronen te leren uit grote hoeveelheden data. Hij heeft bijgedragen aan vele doorbraken op het gebied van beeldherkenning, spraakherkenning, natuurlijke taalverwerking en generatieve modellen.

Hinton gaf geen officiële reden voor zijn vertrek, maar sommige bronnen suggereren dat hij ontevreden was over de richting die Google nam met betrekking tot de ethiek en de maatschappelijke impact van kunstmatige intelligentie. Hinton staat bekend als een voorstander van een verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie, die rekening houdt met de mogelijke risico’s en gevolgen voor de mensheid. Hij heeft zich in het verleden uitgesproken tegen het gebruik van kunstmatige intelligentie voor militaire of surveillance doeleinden.

Hinton heeft aangekondigd dat hij zich zal blijven inzetten voor het bevorderen van het onderzoek naar kunstmatige intelligentie, zowel in de academische wereld als in de industrie. Hij zei dat hij meer tijd wil besteden aan zijn eigen projecten en aan het begeleiden van jonge onderzoekers. Hij bedankte Google voor de samenwerking en zei dat hij hoopte dat het bedrijf zijn visie op een ethische en humane kunstmatige intelligentie zou blijven delen.

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s