24/7 Netwerken, altijd en overal

In het e-boek “Naslagwerk Netwerken” ga ik uitgebreid in op het waarom, hoe en waar je kan netwerken. Hieronder geef ik je enkele tips die je kunnen helpen bij het netwerken.

  1. Bepaal je doel: Voordat je begint met netwerken, is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe baan vinden, nieuwe klanten werven, gewoon nieuwe mensen ontmoeten of voor je persoonlijke en zakelijke groei? Als je weet wat je doel is, kun je gerichter netwerken.
  2. Bereid je goed voor. Zorg ervoor dat je een duidelijke boodschap hebt over wie je bent en wat je doet. Dit kan helpen om een ​​goede eerste indruk te maken en om anderen te laten weten hoe ze jou kunnen helpen. Maak verschillende “pitches” die je onder verschillende omstandigheden kan gebruiken.
  3. Zoek en bezoek evenementen: Er zijn veel evenementen waarop je kunt netwerken, zoals conferenties, beurzen en seminars. Ook trainingen en bijvoorbeeld verjaardagen en jubilea kunnen geschikt zijn om nieuwe relaties op te doen. Zoek echter wel naar evenementen die relevant zijn voor jou, jouw branche en je doelstellingen.
  4. Superbelangrijk is het maken van contact: Als je op een evenement bent, maak dan contact met andere aanwezigen. Stel jezelf voor en vraag hen wat zij doen. Luister goed naar hun antwoorden en stel vervolgens (open) vragen om meer te weten te komen over hun werk.
  5. Zorg voor een goede follow-up: Als je eenmaal contact hebt gelegd met iemand, zorg er dan voor dat je contact houdt. Stuur bijvoorbeeld een e-mail om hen te bedanken voor de ontmoeting of stuur hen een LinkedIn-uitnodiging. Zet je nieuwe relatie in je adresboek en/of CRM-systeem met extra informatie zoals wat die relatie doet waar je hem/haar hebt ontmoet en zet een contactmoment in je agenda.
  6. Wees geduldig en hou vol: Netwerken kost tijd en energie, dus wees geduldig en geef niet op als het niet meteen lukt.

Later meer tips en adviezen over online netwerken. Ik hoop dat deze tips nuttig zijn! Laat het me weten als ik nog iets anders voor je kan doen.

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais – Netwerker

06 4215 1171

P.S. Het “Naslagwerk Netwerken” is gratis te raadplegen, te lezen en te downloaden voor abonnees van de Online Society, Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s