Klaas Boer de Curios Coach

Zoek hulp van een expert, dat doe je ook als je kiespijn hebt.

Mijn naam is Klaas Boer, 29 jaar getrouwd met Nelly. We hebben 1 dochter, 1 schoonzoon en 3 kleinkinderen, alle drie prachtige jongens.

Klaas Boer, Coach en Trainer

Ik ben bijna mijn hele leven lang al zelfstandig ondernemer. Begonnen met ICT en diverse groothandelsactiviteiten. Daarnaast bijna 30 jaar in de Kantoorvakhandel en ICT. Mijn activiteiten waren veelal het opleiden, coachen en trainen van klanten en gebruikers. Zowel technische-, alsook motivatietrainingen.

Mijn dienstverlening is op dit moment coaching en het geven van trainingen op het gebied van persoonlijk- en organisatie leiderschap, teamherstel en ontwikkeling. Dit doe ik vanuit mijn ervaring en op basis van de opleidingen die ik op dit gebied heb gehad.

Zo heb ik onder andere diverse opleidingen gedaan bij John Maxwell, dit is de wereldwijd grootste coaching organisatie op het hoogste niveau. Ook ben ik gecertificeerd om DISC-stijlen af te nemen en te analyseren en ook om een drijfverenanalyse te doen.

Dit laatste is met name nuttig om jezelf en je team beter te leren kennen. Soms krijg je bevestiging van wat je al wist en vaak zitten er ook verrassende openbaringen in zo’n test of zaken die je liever niet boven tafel had zien komen, maar wel belangrijk kunnen zijn om je doelen te halen of je team te laten functioneren.

Soms lopen relaties in bedrijven niet of zijn er conflicten in relaties of in de balans zakelijk en privé. Vaak biedt coaching hierbij een belangrijke rol in het oplossen van deze uitdagingen.

Bijna ieder sportteam erkent de noodzaak van een coach. In het bedrijfsleven is dit nog vaak een vies woord, dat komt omdat we in Nederland alleen coaches inzetten in slechte tijden.

Mijn wens zou zijn dat coaches met name ingezet gaan worden gedurende alle processen in het bedrijfsleven en dat de aanwezigheid van een coach een normaal iets is. Het is heel gezond om je eigen presteren te reflecteren en iemand anders te vragen om je prestaties te verbeteren. Zelfs in sportscholen nemen de mensen een personal trainer. Om je inkomen en je bedrijfsvoering te verbeteren is dit nog steeds ongebruikelijk.

Mijn sterke punt is mijn brede ervaring. Ik kijk al 30 jaar mee in de keuken van honderden/duizenden bedrijven. Daar profiteren al mijn klanten van mee. Mijn basis is zeer breed en degelijk. Ook omdat ik zelf ook hele goede en hele lastige tijden heb meegemaakt.

Ik heb leidinggegeven aan grote en kleine ondernemingen, maar ook diverse ondernemingen mogen adviseren, van groot tot klein.

Het motto binnen de Maxwell coaches is waarde toevoegen en dat is ook mijn motto. Ik wil waarde toevoegen aan de mensen die ik mag ontmoeten en helpen. Hoe ik dat doe mag je zelf komen ervaren. Ik werk zowel op locatie alsook digitaal.

Daarnaast geeft ik 2x per jaar een groepscoaching die ik Mastermind coaching noem. Hier brengen we dan 4 tot 6 ondernemers samen, die ik als groep begeleid met daarnaast individuele coaching. Zo kun je zelf verder komen met de kennis van de groep en de persoonlijke begeleiding van mij.

Doordat ik voor iedere klant een persoonlijke benadering kies is de coaching ook afgestemd op de persoon zelf. Iedereen is ergens anders op zijn of haar persoonlijke levensladder. Ieders omstandigheden zijn anders. Veel coaches werken met standaardmethodes, dat doe ik niet.

Coaching is als tuinieren. Voor ieder onderdeel van de tuin moet je ander gereedschap gebruiken, soms een grasmaaier en voor andere delen een schoffel. Soms moet je resoluut omspitten en in andere gevallen een beetje aanharken. In bepaalde seizoenen moet je planten en er zijn ook zeker tijden van oogsten.

Ik word echt blij als ik andere mensen mag helpen om in hun leven kleine of grote stappen te maken. Zelf ben ik een persoon die leeft en werkt vanuit de christelijke geloofsovertuiging. Ook op dit gebied mag ik mensen en organisaties helpen uitdagingen te overwinnen en te helpen groeien.

Vanuit mijn geloof kan ik aangeven dat Jezus Christus mijn grootste voorbeeld als mens en leider is, daarnaast waardeer ik het enorm als mensen hun leven ten dienste stellen voor anderen of zich waanzinnig hard inzetten voor een goed doel. John C. Maxwell is voor mij als coach en spreker een enorm inspirerende persoon. Hij heeft ook zijn leven ingezet om leiders uit de hele wereld toe te rusten en te trainen op het gebied van verantwoord leiderschap. Leiderschap met passie voor je doel en je mensen.

Omdat we in Nederland vaak te laat hulp/coaching zoeken kom ik veel ellende tegen in ondernemingen. Het gaat hierbij vaak om leed in persoonlijke sfeer. Relaties die op de klippen dreigen te lopen of al gelopen zijn. Dit doet me zeer. Mijn oproep aan jou als ondernemer die dit leest is dan ook: Zie je uitdagingen? Ga eens sparren met een coach en merk dat het je goed gaat doen. Jij hebt ervaring met je vak, maar een coach heeft weer andere ervaringen die hij of zij in kan brengen. Wees niet te eigenwijs en zoek hulp van een expert, dit doe je ook als je kiespijn hebt.

Mijn belangrijkste les is: Als ondernemer kun je het niet alleen, zoek een coach of mentor. Je hoeft het niet alleen te doen.

Mijn persoonlijke ambities zijn om nog zoveel mensen te mogen helpen die ook echt geholpen willen worden.

Over 3 tot 5 jaar zou ik graag terug willen kijken op een periode waarin ik een aantal dankbare nieuwe vrienden heb ontmoet, waarbij ik een bescheiden rol mocht spelen bij de uitdagingen in hun leven, bedrijf en relaties.


Heb je vragen voor Klaas? Je kan Klaas bereiken via e-mail kboer@curios.coach

Of neem een kijkje op de website https://curios.coach/

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s