Aan het woord: Bas Zijlstra – Deskk

Bas Zijlstra aangenaam.

Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn verloofde Helma (we gaan volgend jaar trouwen) en onze poes Oreo in Donderen.

Ik ben de technische duizendpoot waar jij op kunt bouwen. Als ik iets toezeg, zorg ik dat het voor elkaar komt.

 • Vertel in het kort iets over jezelf.

Techniek zit in mijn DNA. Ik ga geen uitdaging uit de weg en ben nogal competitief ingesteld. In de winter ga ik graag skiën en ook ga ik graag golfen of racen in mijn raceauto. Ik ben een groot autofanaat. Mijn eigen raceauto ‘Mr Jones’ is geoptimaliseerd voor een fanatieke rijbeleving.

 • Waarom ben jij ondernemer geworden?

Binnen de grote corporate organisaties had ik het gevoel niet het verschil te kunnen maken voor de klanten. Met mijn eigen IT-consultancy bedrijf kan ik veel meer tijd en aandacht geven aan mijn klanten om ze ook echt compleet te ontzorgen en hun processen toekomstbestendig te optimaliseren.

 • Wat bied jij aan (jouw product of dienst)?

Met Deskk leveren we bedrijfs-IT voor producerende organisaties met groei ambities. Met een sterke focus om bedrijven efficiënter te laten werken, door slim te automatiseren. Door het inzetten van de juiste software en apparatuur liggen er voor alle bedrijven veel kansen om gezond te groeien.

 • Voor wie is jouw product of dienst bedoeld?

Wij richten ons met Deskk specifiek op de producerende fabrieken in Noord-Nederland. En pakken stiekem een stuk MKB mee uit verschillende branches. Vanwege de persoonlijke aandacht is het handig als de bedrijven in dezelfde regio zitten.

 • Voor welk probleem of situatie heeft jouw product een oplossing?

Veel bedrijven zijn druk met de dagelijkse gang van zaken. Dan is het doorvoeren van veranderingen lastig. Ik neem de verandering op mijn schouders en werk met iedereen samen. Zo gaan we gecontroleerd, het liefst zonder big-bang, over naar de nieuwe situatie. Als fabriek wil je vast iets met het verlagen van faalkosten, verhogen van productie en het beperken van downtime. Niet?

 • Wat zijn de voordelen van jouw product of dienst?

Slechts één woord: ‘MAATWERK’. Alles wat deskk levert en implementeert is 100% geschikt voor jouw bedrijf, jouw medewerkers of de machines.

 • Wat onderscheid je van jouw concurrenten?

Met Deskk implementeren en optimaliseren we niet alleen de processen bij organisaties, maar zorgen we ook voor draagvlak. Met mijn enthousiasme kan ik eventuele weerstand van medewerkers ombuigen. Door het geven van vertrouwen kunnen de medewerkers met veel energie in de nieuwe situatie aan de slag. Pas wanneer alle IT naar volle tevredenheid draait neemt Deskk een stap terug. 

 • Hoe wil jij gezien worden als ondernemer of bedrijf?

Ik ben de technische duizendpoot waar jij op kunt bouwen. Als ik iets toezeg, zorg ik dat het voor elkaar komt.

 • Waarom kiezen klanten jouw product of dienst?

Vanzelfsprekend moet er een klik zijn. Met deskk zorgen we voor de juiste apparatuur en programma’s om het optimale resultaat voor jouw bedrijf te realiseren. We leveren ‘fit for purpose’. Wil jezelf rommelen? Dan passen we niet goed bij elkaar.

 • Wat is jouw passie?

Het geeft zo’n goed gevoel als een project in de uitvoerfase bij een klant gaat rollen en alle puzzelstukjes in elkaar passen. Dat vind ik echt het mooiste.

 • Doe je aan sport, welke?

Skiën, bij voorkeur toch wel een mooi weer skiër. Dit absoluut ‘feeds my soul’. En ik zwem graag om mijn hoofd leeg te maken en alle spieren in mijn lichaam aan het werk te zetten.

 • Wie is voor jou, als mens of ondernemer, een voorbeeld? En waarom?

Ik kijk op naar ondernemers die hún kennis inzetten om andere ondernemers te laten groeien. Geen enkele onderneming is hetzelfde gebouwd, en er is wat geluk nodig. Een zetje in de juiste richting maakt een enorm verschil.

 • Wat vind je het leukste aan het werken voor jouw onderneming?

Ik werk niet voor Deskk, ik bén Deskk. Het leukste aan mijn werk is dat ik mag werken samen met diverse ambitieuze organisaties en daar echt het verschil kan maken met mijn kennis en expertise.

 • Wat zijn de grootste uitdagingen als ondernemer?

Door de jaren heen heb ik geleerd dat het als technische duizendpoot verstandig is om echt te durven kiezen welke diensten ik met Deskk verzorg. 

 • Wat is de belangrijkste les die je als ondernemer hebt geleerd?

Eigen personeel is voor mij als persoon niet geschikt. Toch kan ik niet alles zelf. De hechte samenwerking met andere zzp’ers is voor mij een doorslaggevend succes. Als wij bij elkaar passen en ik vertrouw je, dan vertrouwd mijn klant je.

 • Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

Ik zie twee paden voor mij:

Iemand neemt de onderneming over, en ik laat los.

Of Deskk gaat steeds meer op basis van ervaring bedrijven adviseren.

 • Waar wil je over 3 tot 5 jaar staan als bedrijf of ondernemer?

Deskk neemt steeds grotere uitdagingen aan. Deze lijn wil ik graag doortrekken. Mijn ambitie is om verantwoordelijk te zijn voor automatiseringsprojecten die bijv. een fusie ondersteunen of de samenvoeging van grote partijen.

 • Op welke andere vraag wil je een antwoord geven?

Hoe is het om ondernemer te zijn?

Elke dag is anders. Het is veel zaaien en als iets niet werkt… misschien moet je niet tegen de wind in lopen. Blijf leren, blijf proberen en de sleutel tot succes is adaptie van de nieuwe wereld. Angst voor ChatGPT? Nee, het is een krachtige tool! Maar geloof mij; dit tekstje heb ik gewoon zelf geschreven. 😊


Heb je vragen voor Bas? Je kan Bas bereiken via e-mail bas@deskk.nl

Of neem een kijkje op de website: https://deskk.nl/

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais


Jacques is deelnemer aan de Online Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s