Ondernemer aan het woord, vandaag Ed Nouwen

Interview met Ed Nouwen, eigenaar van het Kenniscentrum voor aggressie

 • Vertel in het kort iets over jezelf.

Mijn naam is Ed Nouwen en ben 50 jaar. Ik woon in het midden van het land. Ik ben sinds 2005 ondernemer. Ik ben vanuit het gevangeniswezen en de politieorganisatie mijn hart gaan volgen en een theateropleiding gaan doen en ben uiteindelijk als professioneel acteur gaan werken. Mijn opleiding aan de theaterschool heeft mijn creatieve brein in beweging gezet en zet deze creativiteit om in ondernemerschap.

 • Waarom ben jij ondernemer gaan worden?

Was niet zozeer een bewuste keuze ik werkte binnen de politieorganisatie bij een arrestatie/observatie unit en we werden landelijk ingezet, geen chef hijgend in je nek, weinig administratie en met de jongens op stap. Kortom vrij en leuk werk en had het goed naar mijn zin. De laatste reorganisatie binnen de politieorganisatie zorgde ervoor dat onze werkzaamheden anders ingericht zouden worden maar ook dat onze unit opgeheven zou worden en was het niet zeker wat mijn toekomst binnen de organisatie zou zijn. Ik zou gewoon in dienst blijven maar waar en dat was het moment dat ik besloot om voor mijzelf te beginnen.

 • Wat bied jij aan (jouw product of dienst)?

Ik ben in de 17 jaar dat ik nu ondernemer ben met 3 dingen bezig die totaal verschillend zijn maar mij juist daardoor de drive geven om bezig te zijn.

 • Ik ben eigenaar van het multidisciplinaire trainings burau Kenniscentrum voor Agressie (www.kcva.eu).
 • Ik ben eigenaar van het bedrijf ProVide Zorgoplossingen.
 • Ik ben Founder van het christelijk social netwerkplatform Jahyou welke vanaf 9 april 2023 operationeel gaat eerst in Nederland daarna de andere landen. Dit is een operatie waar ik nu heel veel voor aan het werk ben.
 • Voor wie is jouw product of dienst bedoeld (je doelgroep)?
 • KCVA = Is voor alle organisaties welke last zouden kunnen hebben van agressie en geweld tegen personeel. Denk aan klantenservice, baliemedewerkers, gezagsdragers, klantencontact. Daarnaast denken we mee in hoe personeel veilig kan werken en kijken we daarin naar hoe is het agressieprotocol ingericht en wat heeft een organisatie op basis van het RI&E geregeld en wat niet. Ons motto is veilig en kostenbesparend werken omdart we ons in onze trainingen richten o het weerbaar maken van het personeel zodat deze niet langdurig uitgeschakeld zullen zijn na een traumatische ervaring op de werkvloer.
 • ProVide zorgoplossingen is opgericht om problemen waar de zorgsector mee kampt op een efficiënte goedkopere wijze aan te vliegen waarmee we door onze bemiddeling van zorgpersoneel sowieso BTW vrij personeel kunnen leveren. Daarnaast worden onze eigen mbo-opleidingen nu geschreven en ligt MBO 2 nu bij DUO ter accreditatie.
 • Jahyou.com is een platform voor en door mensen die een christelijke levensovertuiging hebben en waar kerk geen rol speelt binnen het platform. Kerkmuren, theologie, leerstellingen en dogma’s zijn niet leidend dat is het evangelie van Jezus Christus en zijn opdracht om elkaar lief te hebben en niet te veroordelen. Het is een plaats waar individuen, organisaties met een christelijke grondslag, kerkelijke gemeentes en christelijke zakenmensen hun plek in mogen nemen. Jahyou.com heeft buiten dat mensen met elkaar in contact kunnen treden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van diensten die hen helpen in hun christen zijn van alle dag.
 • Voor welk probleem of situatie heeft jouw product een oplossing?

Mijn motto in ondernemerschap is om de organisaties, mensen of vraagstukken die ik tegenkom in mijn werkzaamheden een andere blik te geven en daarmee soms weer hoop terug te geven voor soms uitzichtloze situaties.

Als dat via een training gaat waarbij een bedrijf echt veel overlast heeft van agressie of geweld tegen personeel of het is binnen de zorg dat organisaties te kort hebben aan personeel of het is een christen die verbinding zoekt dan hoop ik dat middels de dingen die ik doe te bereiken.

 • Wat zijn de voordelen van jouw product of dienst?

Ik word gedreven door verbinden en persoonlijk contact. In de steeds individualistischere samenleving waar het motto is overleven probeer ik door middel van persoonlijk contact en kwetsbaarheid in communicatiekracht en hoop te brengen waar dat nodig is.

Er zijn heel veel trainings bureau’s maar ik denk dat de persoonlijke benadering, ervaring, kennis en enthousiasme waarmee we werken iets goed doet.

Binnen de zorg brengen we een andere manier van kijken die verfrissend is en aanstekelijk werkt en binnen Jahyou.com is het een gat waarin we springen om iets te creëren waar mensen misschien wel leven veranderende ervaringen kunnen krijgen door het contact met anderen en de diensten welke we gaan aanbieden.

 • Wat onderscheid je van jouw concurrenten?

Wij gunnen onze concurrenten heel veel omzet ik weet echter niet of ze dat ons ook gunnen.

 • Hoe wil jij gezien worden als ondernemer of bedrijf?

Ik hoop dat als ze over ons spreken dat ze zullen zeggen dat we een partij zijn die iets te brengen hebben en dat ons verhaal een goed duidelijk en helder verhaal is.

 • Waarom kiezen klanten jouw product of dienst?

Ze kiezen voor ons vanwege de persoonlijke aanpak en dat wat we zeggen ook doen en dat heel goed doen.

 • Wat is jouw passie?

Mijn kinderen en daarnaast schrijven van verhalen en gedichten (heb een boek geschreven genaamd Gedachtenland en ben nu bezig met een 2e boek gebaseerd op de Psalmen), muziek, lezen, reizen, cultuur snuiven, de natuur in, koken, duiken en mountainbiken.

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en daarom houd ik ook van film en theater.

 • Doe je aan sport, welke?

Ik heb altijd intensief en vrij hoog niveau gevoetbald maar door een zware blessure kan ik dat niet meer helaas (ben nu ook te oud) maar ik zit graag op de mountainbike en wandel graag.

 • Wie is voor jou, als mens of ondernemer, een voorbeeld? En waarom?

Ik leef vanuit een christelijke geloofsovertuiging daarmee is Jezus de mens en zijn omgang en leer voor mij een inspiratie.

Daarnaast als ondernemer mijn geode vriend Bart Wit directeur van Flexurance Professionals hoe hij onderneemt en zijn bedrijf van 0 naar 1 van de meest succesvolle detacheerders heeft kunnen ontwikkelen vind ik fantastisch.

Ook Hannie Schaft (het meisje met het rode haar) is mijn held en een voorbeeld in onverschrokken staan waar je in gelooft en in het oog van de dood zonder angst geen gezichtsverlies leiden.

 • Wat vind je het leukste aan het werken voor jouw onderneming?

De afwisseling en de mensen waarmee ik te maken krijg geven mij een enorme boost en het creatieve bezig zijn in de zin van problemen met een creatieve denkwijze te lijf gaan is voor mij een uitdaging.

 • Wat zijn de grootste uitdagingen als ondernemer?

Hoe blijf je positief als het soms tegenzit en hoe blijf je in beweging wanneer het stil lijkt te staan.

 • Wat is de belangrijkste les die je als ondernemer hebt geleerd?

Vertrouw op God maar zet wel je fiets op slot.

 • Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

Ik hoop dat de visie en plannen die er liggen dat ik die binnen nu en 10 jaar heb verwezenlijkt en dat ik mag gaan genieten van dat wat het leven geeft.

 • Waar wil je over 3 tot 5 jaar staan als bedrijf of ondernemer?

Volop in beweging met datgene waar ik nu bezig ben en dat er groei is en ik zou graag over 5 jaar langzaam af willen bouwen zodat ik uiteindelijk alles los kan laten en in de rust kan gaan genieten van de dingen die er op dat moment zullen zijn.

 • Op welke andere vraag wil je een antwoord geven?

Geen, een het was fijn om dit te mogen doen en iets van mijzelf te mogen delen.

O ja toch 1…… Wie mag ik tot dienst zijn?


Heb je vragen voor Ed? Je kan Ed bereiken via e-mail info@kcva.eu of neem een kijkje op de website: https://www.kcva.eu/

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s