Een ondernemer aan het woord

Dit jaar zullen enkele artikelen waar ondernemers enkele vragen beantwoorden over waarom ze zijn gaan ondernemen, wat ze persoonlijk bezighoudt en wat ze willen bereiken.

Aan het woord: Carola Boerstra

Mijn naam is Carola Boerstra en ik ben bijna 55 jaar jong. Ik ben geboren in Amsterdam en heb daar tot 2007 ook gewoond. Inmiddels woon ik alweer ruim 15 jaar met heel veel plezier in de provincie Groningen. Ik ben getrouwd met Edwin en wij zijn al meer dan 38 jaar elkaars buddy’s, maatjes en al vele jaren elkaars zakenpartners.

Waarom ben jij ondernemer gaan worden?
Voor ik ondernemer werd heb ik lang in het bankwezen gewerkt. En daar werd mij duidelijk dat mijn eigen keuzes maken, vrijheid, voor mij belangrijk is. Hard werken deed ik ook in loondienst wel en zelfdiscipline heb ik ook wel, maar zelf je route uitstippelen en ervaren dat als je iets goed doet jij het hebt gedaan, maar als je een verkeerde beslissing maakt die ook voor jouw rekening is. Zelf bepalen wanneer je werkt en wanneer niet. Kortom in het algemeen, vrijheid was voor mij een reden om ondernemer te worden.

Wat bied jij aan (jouw product of dienst)?

Inmiddels mag ik zeggen dat ik 25 jaar ondernemer ben en al die jaren doe ik marketing, communicatie en sales. Hiervan zijn dat 21 jaar in de Wellness industrie en voor mijn eigen bedrijf. Preventie gezondheid. En dat doe ik nog steeds, maar inmiddels zijn er ondernemers die mijn ervaring en inzichten waardevol vinden en dus ben ik de laatste 4 jaar ook door ondernemers in te huren voor marketing, communicatie en sales vraagstukken.

Voor wie is jouw product of dienst bedoeld (je doelgroep)?
Wil je meer weten over gezond oud worden neem dan gerust contact met me op en dan praat ik je bij.
Ben jij ondernemer (MKB) en ben je goed in je vak maar is marketing/branding en sales een sluitpost en kom je daar niet aan toe? Heb jij geweldig goede ideeën maar word je dagelijks opgeslokt door je core-werkzaamheden? Dan help ik je graag.

Wat zijn de voordelen van jouw product of dienst?
Je kunt zelf bepalen waar ik je mee kan helpen en dat kunnen we ook samen onderzoeken. Je krijgt dan maatwerk marketing/communicatie of sales oplossingen zonder dat je iemand in loondienst hoeft te nemen. Advies van iemand die zelf al jaren ondernemer is.

Wat onderscheid je van jouw concurrenten?

Eerst vertragen, vragen stellen en het grotere plaatje helder krijgen voordat we naar de oplossing gaan. Als ik je bedrijf begrijp kunnen we veel gerichter werken. Dat doet niet iedereen.

Hoe wil jij gezien worden als ondernemer of bedrijf?
Eerlijk, oprecht en een echte verbinder. Hulpvaardig en creatief.
Ik wind ergens geen doekjes om, maar sta wel altijd klaar om te ondersteunen waar nodig. En uiteindelijk is vertragen dan groei of versnellen.

Waarom kiezen klanten jouw product of dienst?
Men kiest voor mij om bovenstaand. Opbouwende feedback en meedenken hoe iets beter kan. En dan echt voor de ondernemer zelf. Wil je iemand die direct dat uitvoert wat jij denkt dat je nodig hebt, dan ben je niet altijd bij mij aan het goede adres. Je krijgt waarschijnlijk eerst vragen als Waarom, Hoe en Waarvoor.

Wat is jouw passie?
Samen met andere mensen genieten, verbinden, inspireren en creëren. Er is zoveel meer buiten je eigen comfortzone. Ongelimiteerd denken en doen maakt zoveel mogelijk. We leven in een wereld waar zoveel in veranderd, ook ten aanzien van inkomen verdienen en balans vinden. Daar kansen in zien en creëren, is geweldig.

Doe je aan sport, welke?
Wandelen en Fitness

Wie is voor jou, als mens of ondernemer, een voorbeeld? En waarom?

Nelson Mandela, als groot leider, visie, doorzettingsvermogen en respect naar anderen. En mijn lieve schoonmoeder, die mij als jong meisje zoveel heeft geleerd, naar wie ik nu ben.

Wat vind je het leukste aan het werken voor jouw onderneming?


Samen met de ondernemer het beste eruit halen. Weer gaan bruisen, goede ideeën uitwerken en laten gebeuren. Als de ondernemer een twinkeling in zijn/haar ogen krijgt en weer super enthousiast verder kan, ben ik tevreden.

Wat vind je het leukste aan het werken voor jouw onderneming?

Samen met de ondernemer het beste eruit halen. Weer gaan bruisen, goede ideeën uitwerken en laten gebeuren. Als de ondernemer een twinkeling in zijn/haar ogen krijgt en weer super enthousiast verder kan, ben ik tevreden.

Wat zijn de grootste uitdagingen als ondernemer?
Focus! Ik vind zoveel leuk en zie zoveel kansen, dat ik mezelf af en toe moet temperen.

Wat is de belangrijkste les die je als ondernemer hebt geleerd?
Volgens mij kijkt iedereen altijd heel kritisch naar zichzelf. Meer doen en minder denken is iets wat ik geleerd heb. Niet denken in “wat andere ervan vinden”, wat alle consequenties kunnen zijn, maar juist vanuit jezelf handelen en niet te lang nadenken.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

Mijn doel is mijn bedrijf nog verder uit te breiden en mooie ondernemers aan elkaar te verbinden, want ik werk graag samen met andere professionals als daar het beste resultaat uitkomt voor de klant. (Denk aan webdesign, fotografen, tekstschrijvers, grafische vormgevers maar ook ondernemerscoaches) Op deze manier van verbinden kunnen we met elkaar snoepen van de taart! En ben ik in staat om over 3 tot 5 jaar een deel van het jaar in het buitenland door te brengen, want veel van mijn werk kan ik online/achter een laptop uitvoeren


Heb je vragen voor Carola? Je kan Carola bereiken via e-mail: Carola Boerstra cfcboerstra@bbinc.eu of neem eerst een kijkje op haar website.

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s